Nieuwjaarsbijenkomst met huldiging jubilarissen

Een mooi stukje in Het Kompas!

Groot feest bij de ‘s-Gravendeelse Gymnastiekvereniging DOS, maandagavond 22 januari. Er werden namelijk maar liefst zes jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens een uiteraard feestelijke avond in de plaatselijke sporthal. Het feit dat zoveel mensen al een lange lid zijn is een teken dat DOS nog steeds een hele hechte en bovendien gezellige vereniging is. DOS, officieel natuurlijk D.O.S. is een gymnastiekvereniging waarbij vooral het plezier in bewegen op recreatief niveau voorop staat. Zowel voor kleuters, jeugd als voor volwassenen. Tevens, en daar is men terecht heel trots op, is er op vrijwel elk lesuur gediplomeerde leiding aanwezig. Inmiddels is DOS bijna toe aan haar ‘eeuwfeest’, want de gymnastiekvereniging werd opgericht op 19 december 1919. DOS organiseert voor haar leden overigens meer dan alleen maar gymnastieklessen. Zoals uitjes, maar ook kampweekenden en disco’s voor de jeugd. Maandag werden zes trouwe leden in het zonnetje zetten. Dit zijn: Cees Notenboom (25 jaar lid), Lenie van den Boogaard (25 jaar lid), Lineke Kooij (25 jaar lid), Janet de Zeeuw (50 jaar lid), Corine van Doorn (40 jaar lid) en Goverdina Bezuyen (40 jaar lid). Janet was ook nog eens jarenlang bestuurslid en had de leiding op de woensdagmiddagen. Daarnaast werd haar creatieve inbreng bij uitvoeringen door iedereen zeer gewaardeerd. Vooral bij het maken van kleding en andere zaken waar naald en draad voor nodig was. En nog steeds kan de vereniging een beroep op haar doen.

‘Huisvrouwengym en herentrim’
Alle vrouwelijke jubilarissen begonnen ooit bij de ‘Huisvrouwengym’, zoals het vroeger nog heette. Tegenwoordig is het ‘Dames recreatief’. Bij de heren wordt het anno 2017 de ‘Heren trim’ genoemd. De huidige damesgroep bestaat uit 22 vrouwen, waarvan er al meerdere langer dan 40 jaar lid zijn en de herengroep bestaat uit 14 mannen, waarvan er ééntje meer dan 40 jaar lid is en meerdere 25 jaar. De dames gaan weekenden of dagjes met elkaar uit en drinken regelmatig koffie met elkaar. Gezelligheid is en blijft ook nu nog heel belangrijk bij DOS. De heren gaan elk jaar een keer met elkaar uit eten. De jubilarissen ontvingen allemaal een speldje van de KNGU. Namens DOS kreeg iedereen ook nog een fraaie bos bloemen.

 

Tekst en foto: Arie Pieters

No Replies to "Nieuwjaarsbijenkomst met huldiging jubilarissen"


    Got something to say?

    Some html is OK