Opening calisthenicstoestel

Wethouder Leon Van Noort heeft zaterdag 2 december officieel het nieuwe calisthenicstoestel in het parkje aan de Oranjestraat in ’s-Gravendeel geopend. De buitensportfaciliteit is tot stand gekomen in samenwerking met DOS. Tijdens de opening liet een demonstratieteam zien welke oefeningen uitgevoerd kunnen worden op en met het toestel. 

Calisthenics is een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Het is een sport die door iedereen, op elk niveau beoefend kan worden. In het voorjaar van 2018 wordt een workshop georganiseerd in samenwerking met DOS waaraan jong en oud kunnen deelnemen.

Bij het toestel staat een bord met voorbeeldoefeningen. Op de achterzijde staan aandachtspunten en spelregels voor het gebruik van het toestel. Een daarvan is dat gebruik door personen kleiner dan 1.30m wordt afgeraden. Want hoewel er een speciale ondergrond met demping onder het toestel ligt, is het geen klimrek en dus niet geschikt voor kleine kinderen.

No Replies to "Opening calisthenicstoestel"


    Got something to say?

    Some html is OK